Proud to make an impact for our community

Jaarlijks steunen de leden van de Give A Damn Foundation twee of drie organisaties voor en door LHBTQIA+’ers. Gericht op het verbeteren van mensenrechten. En met als doel leef- en werkomstandigheden te verbeteren. In de Pride week horen we via video call hoe het met de organisaties gaat.

Juli van RED Communitaria Trans uit Colombia is in Nederland met dank aan Justice & Peace Netherlands en kwam langs. Onze donatie wordt gebruikt om bij te dragen aan gezondheid tijdens deze pandemie, om voedsel en onderdak te bieden en om bij elkaar te komen in workshops. Een deel wordt gebruikt om hun grote droom van een eigen huis te verwezenlijken.

Yazuri van Mésart in Costa Rica was erbij via Zoom. Zij vertelde over het voorzien in eerste levensbehoeften. Ook hebben ze workshops gehouden over geweldloze communicatie en netwerken.

Het Center for LGBTIQ+ Rights of the Ankara Bar Association in Turkije zal ons later meer vertellen.

Naast deze indrukwekkende verhalen waren we blij elkaar na ruim een jaar weer live te zien. De bijeenkomst sloten we af met een borrel en een blije foto. Tevreden en onder de indruk van de veerkracht en daadkracht van Juli en Yazuri keerden we huiswaarts. Mooi dat we deze mensen een steun in de rug hebben kunnen bieden.