Stimulans zichtbaarheid LHBTI’s Baltische Staten

baltic pride

Op 18 juni 2016 is in Litouwen de Baltic Pride georganiseerd. In tegenstelling tot bijv. Amsterdam, is het vieren van gaypride in de Baltische staten niet gebruikelijk. Uitingen die de pride promoten worden besmeurd of verwijderd en de March for Equality is meermalen verstoord in de afgelopen jaren. De Give a Damn circle heeft als doel LHBTI’s in haar kracht te zetten en doet dit door projecten te steunen die mensenrechten en leef- en werkomstandigheden verbeteren. De leden van de circle hebben er daarom voor gekozen de Baltic Pride te steunen.

De Baltic Pride is niet zomaar een feestje. Het is een belangrijk moment, waarbij aandacht wordt gevraagd voor de rechten van LHBTI’s in de Baltische Staten. Met onze donatie hebben wij activiteiten mogelijk gemaakt die helpen de acceptatie van LHBTI’s een impuls te geven, waaronder een campagne met billboards en Pride Voices, een internationale mensenrechtenconferentie.

Zie hier meer over onze bijdrage aan Pride Voices.

IMG_8974
IMG_8973
2016-06-18 13.28.01
IMG_9013

Het bestuur van de Give a Damn Foundation heeft de Baltic Pride ook een bezoek gebracht.